7sport.netкоментари
информация


  форум Четвъртък, 26 Септември 2013  

Самир Аясс:

Имам да доказвам много неща на ЦСКА

Доскоро бях в конфликт с Красимир Мечев, призна 22-годишният плеймейкър на Любимец

Един от най-постоянните футболисти на новака в „А” група Любимец - Самир Аясс, заяви в интервю за „7 дни спорт”, че мачът между новаците и ЦСКА е по-специален за него. Халфът иска да докаже на родния си клуб, че са сбъркали, като са го изгонили.


 
Снимка

.

Любимец
Цветан Дерменджиев
Наш пратеник

- Самир, как намираш обстановката и живота в Любимец?
- Прилична. Нашият отбор има много добър колектив, съставен е предимно от млади момчета. Сами виждате, че имаме много добри условия за тренировки, нищо не липсва. И оттам, разбира се, идва и доброто представяне на отбора. Що се отнася до самия град той е малък и няма много какво да се прави в него. Но това има и добра страна. Така можем да мислим изцяло за футбол.
- Ти къде живееш – в Любимец или в Свиленград?
- Аз лично живея в Любимец. Но ние сме разделени. Някои от момчетата са в Свиленград, а други – в Любимец.
- Имате ли поставена конкретна цел от ръководството през този сезон?
- Голямата ни цел е да сме в първата седмица. Всички се надяваме, че в края на редовния сезон ще можем да се поздравим с това постижение. Но няма да съжаляваме, ако не стане. Ще се радваме и да не изпаднем. Все пак не трябва да забравяме, че този отбор е дебютант в „А” група. Пак казвам, че голям успех ще бъде и да не изпаднем
- Как се озова в Любимец и кой те покани да играеш тук?
- В началото на тази календарна година бях взел решение да напусна Монтана и малко след това ми се обади Веско Великов, който ме покани. И така малко поиграх в „Б” група, след което постигнахме големия успех с влизането в елита.
- Защо реши да се занимаваш с футбол?
- Бях на шест години, когато майка ми отиде на базата на „Червено знаме” и ме записа да тренирам в ЦСКА. Оттогава до 18-годишна възраст бях част от школата на армейците. След това преминах през доста отбори от „А” група.
- Кой е най-паметният момент в кариерата ти?
- Аз съм млад футболист. Нямам толкова голям опит, но може би влизането ми с Академик в „А” група през есента на 2010 година. Веднага след това поставям попадението ми срещу Лудогорец в дебютния мач на Любимец. Победата над отбор, който два поредни пъти стана шампион плюс факта, че това беше първото ми попадение в „А” група, наистина направи този мач специален за мен.
- По-специален ли ще е мача с ЦСКА за теб?
- Разбира се. Очаквам този мач от доста време и силно се надявам треньорът да разчита на мен за него. Имам да доказвам доста неща на ЦСКА. Но няма да тръгна да плюя по отбора, защото в сърцето си съм цесекар
Но на Армията да са наясно, че няма да имам никакви сантименти, когато изляза на терена срещу тях. В последните три мача не играх, защото с г-н Мечев имахме конфликт.
- За какво беше този конфликт?
- Не искам да навлизам в подробности, но аз мисля, че вече сме го изчистили. Имахме сериозен разговор и му обясних, че искам и имам възможностите да помогна на отбора. Искам просто да ми бъде даден шанс.
- Каква беше причината да не успееш да се наложиш в първия отбор на ЦСКА?
- Павел Дочев. През лятото на 2010 година имах подписан договор с червените и след като се завърнах от престой под наем в Академик София. Явих се на първата тренировка и още преди да започнем да работим, ми казаха, че съм освободен, да съм си търсел друго предизвикателство. А в същото време даже не ме бяха гледали. В продължение на няколко дни съжалявах изключително много, бях унил, но след като мина малко време, се радвах, че е станало така. Имах възможност да обиколя доста отбори и да натрупам доста опит. Надявам се един ден, като се върна на Армията, да покажа на какво съм способен.
- Тоест да разбирам, че голямата ти цел е някой ден отново да облечеш червения екип?
- Разбира се. Както казах и преди малко, това е отборът на сърцето ми. Там ми е преминал почти целият живот и нищо няма да ме зарадва повече от това да се върна.
- Защо момчета като теб, Григор Долапчиев и ред други не могат да се наложат в грандовете ни?
- Виждаме, че се е наложила трайна тенденция да се взимат недоказани чужденци и да се пренебрегват младите български момчета. Погледнете Литекс и Ботев. Тях не ги е страх да налагат млади футболисти. И къде са те?! Едните са на второ, другите на трето място и нещата им вървят отлично. Не мисля, че нито аз, нито момчета като Александър Тонев, Иван Иванов или Григор Долапчиев отстъпваме на някакви недоказани чужденци и категорично не одобрявам модела 90 процента от играчите са чужденци. Не казвам, че не трябва да се взимат чужденци, но вземи един-двама, които наистина са качествени. А ние пълним отбора с играчи от всякакви народности, повечето от които не стават. Дано това се промени, защото от тези грешки страда и националният ни отбор
- Ще се радваш, ако поразиш вратата на Томаш Черни?
- Нека вкарам и ще видите (смее се).
- Откъде идва фамилията ти Аясс?
- Баша ми е ливанец, а майка ми – българка. Някои хора много се бъркат, като пишат фамилията ми с „е” вместо с „я”. Но дано с голове и силна игра ги накарам да научат името ми.

Цветан Дерменджиев

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол България
футбол свят
спорт
волейбол
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster