7sport.netкоментари
информация


  футбол България - А ФГ Четвъртък, 24 Февруари 2011  

Славия взе бразилец, минал през Италия

 
Снимка

Емил Велев заздрави защитата за Славия с още едно ново попълнение
Централният защитник Восиас Басо идва в Овча купел като свободен агент

Бразилският централен защитник Восиас Басо ще подпише договор със Славия, стана ясно вчера. Футболистът мина едноседмични проби при белите, а след тях старши треньорът на тима Емил Велев реши да му предложи договор. За последно Басо се състезава за румънския Университатя Клуж, където е бил преотстъпен от италианския Реджина. Младият защитник е висок 1,86 м и е на 21 години.
Басо идва като свободен агент и притежава италиански паспорт по линия на родителите си, които от дълго време живеят на Апенините. Притежанието на документ от страна - членка на Европейския съюз, е още един плюс за футболиста, тъй като бразилецът няма да заема място на чужденец в отбора на Славия. Басо е третият кариока в тима на Кокала. Освен защитника договори с клуба имат Жуниньо и Баяно. Очаква се Басо да дебютира още в неделя. Тогава белите гостуват на новака Калиакра (Каварна).
Междувременно стана ясно, че другият тестван футболист в отбора - бразилецът Миранда, няма да остане в тима. Треньорското ръководство е преценило, че клубът разполага с доста перспективни юноши, които на този етап притежават повече качества от бразилския офанзивен халф. С привличането на Басо почти сигурно ще приключи и селекцията в Славия. През зимната пауза отборът се подсили общо с осем нови играчи.

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster