Честно се забогатява, като наследиш богат роднина, смята вицепрезидентът на БОК
Светла Оцетова е олимпийска шампионка по гребане от Монреал '76 на двойка скул и световна от Нова Зеландия '78. Носителка е на два сребърни медала от първенства на планетата - Блед '79 и Амстердам '99, както и на бронз от Нотингам '75.
След като прекратява спортната си кариера, завършва архитектура, специалност "Обществени сгради". От 1979 г. е член на Техническата комисия на Международната федерация по гребане (ФИСА), а от 2003 е технически директор на ФИСА. Председател на Българската федерация по гребане. Организатор на 13 световни първенства по гребане и на 15 световни купи.
Участва в разработката на няколко технически документа на МОК за олимпийските игри. Проектант на гребните канали Барселона '92, Атланта '96, Сидни 2000, Атина '04 и Пекин '08. Владее немски, английски, руски и френски език.
Заместник-председател на БОК, чийто член е от 1980 година.
Омъжена, с две деца. Градинарството й е хоби.
Въпреки множеството възможности да емигрира, Светла Оцетова е избрала да остане в родината си
Снимка: Свилен Станоев
- Кой е най-големият ви порок?
- Не обичам да поддържам къщата, да създавам най-добрите условия за близките си. - Оценете уменията си в леглото по десетобалната система?
- Ако дам телефона на съпруга ми, той може да каже. - Бихте ли се подложили на пълна промяна?
- Абсолютно не. - Кой ви пере чорапите?
- Самата аз и при това ги пера на ръка. - Най-лудото нещо, което сте готова да направите за един мъж?
- Да скоча с парашут. Не бих посмяла обаче да го направя с бънджи. - Глория или Ивет Лалова?
- Ивет Лалова, защото е от моята категория. - Какво предпочитате - бикини или прашки?
- Преди двайсет години предпочитах прашки, а сега - бикини - Ставате ли за лидер?
- Да, така ми казват. - Коя е най-съблазнителната част на мъжете?
- Дупето. Сещам се за една забавна история - преди години по време на награждаването на световно първенство се бяхме подредили зад гърбовете на състезателите по гребане и направихме много интересна класация на дупетата им. Впоследствие ги наблюдавахме как се развиват. - Има ли човек, когото обичате повече от себе си?
- Много са - на първо място съпругът и децата ми. - Какво правите, за да ви забележат?
- Не обичам да ме забелязват. - Приемливо ли е един мъж да гледа футбол в женска компания?
- Ако го направи, женската компания ще му избяга. - На какво ви научи вашата баба?
- Моята баба, която беше германка с много изискан стил, изключително държеше да излизам от вкъщи с чорапи. - Коя е най-великата песен за всички времена?
- Всяка година е различна. Първата, за която се сещам, е "Моя страна, моя България" на Емил Димитров - Последният филм, който сте гледали?
- Не помня заглавията на филмите, но силно впечатление ми направи "Роден на 4 юли". - Знаете ли колко килограма точно тежите? Пазите ли диети?
- Не пазя диети. Тежа около 62-63 кг и съм висока 172 см. Най-глупавият съвет, който сте получавали?
- Не помня глупавите съвети. - Каква е тактиката ви, когато сте влюбена?
- Старая се да ме забележат, обличам се хубаво. И от много години съм с един и същи съпруг (смее се). - Кое шоу е по-интересно - на Слави или на Азис?
- Аа, този въпрос не е за мен, не ги гледам. - Защо е различно отношението към гейовете и лесбийките?
- Лично аз не съм с лошо отношение, сред тях имам добри приятели. Разликата може би се дължи на това, че за жените е по-приемливо да са гальовни и нежни, докато от мъжете се очаква да са по-груби. - Мъжете или жените са по-големи клюкари?
- Определено мъжете. - Възможно ли е да забогатееш честно и как?
- Да, ако наследиш богатството на роднина. - Кой е най-красивият град в България?
- Преди да застроят навсякъде, имаше много красиви градове - Стария Пловдив, Несебър, Созопол, Копривщица. - Бихте ли емигрирали и защо?
- Днес не бих емигрирала, въпреки че съм имала много възможности. Може би, защото майка ми е чужденка и съм усетила какво е
Трябва човек да е силно мотивиран, за да го направи. За едно дете е по-лесно да се адаптира. - Какъв е алкохолният ви рекорд?
- Много, много отдавна рекордът ми беше половин литър водка и бутилка вино. Но никога повече не го повторих.
Вие сте... добър човек. Любовта е... прекрасна. Мъжете са... силни. Щастието е... най-важното нещо на света. Сексът е... съпътстващ щастието. Спортът е... следващото най-важно нещо в живота. Приятелството е... наистина много ценно. Предателството е... отвратително. Бракът е... сам трябва да си го направиш. Изневярата е... отново сам си я правиш.
На майтап
- Какво ще направите, ако видите застрашено от изчезване животно да яде застрашено от изчезване растение?
- Ще ги разделя. - Щом любовта е сляпа, защо еротичното бельо е толкова популярно?
- Защото се поглежда към него, преди да си затвориш очите. - Американците хвърлят ориз на сватбите, а азиатците?
- Японците хвърят ориз по време на състезанията по сумо. - Как са се озовали по местата си табелите с надпис "Не гази тревата"?
- Аз съм много дисциплиниран човек и не я газя, но табелите са там, защото целта оправдава средствата. - Щом за тефлона не залепва нищо, как тефлонът залепва за тигана?
- Както в много други реклами и тази е заблуждаваща. - Диетичната кока-кола води ли до отслабване?
- Не знам. - Каква е скоростта на тъмнината?
- Само светлината има скорост, а тъмнината няма. - Ако денонощните магазини са отворени 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, защо имат ключалки на вратите?
- За да могат продавачите да отидат до тоалетната. - Защо, когато мъж говори мръсотии на жена, е сексуална обида, а когато жена говори мръсотии на мъж, е 12 импулса на минута?
- Мъжете реагират положително, когато жена им говори мръсотии, затова може би си плащат. Но вече и обратното е валидно. - Можеш ли да си насаме с още някого?
- Изразът "насаме съм" го употребяваме често, но от граматическа гледна точка би трябвало да означава, че съм сама със себе си. Затова не може в компанията на друг човек да сме сами.