Марселиньо отнесе 10 000 евро глоба за скандалите в Берлин
Глобяват 10 000 евро капитана на Волфсбург, празнувал и пил до късно в дискотека в Берлин
Понеделник, Великден, малко преди 5 часа сутринта. Мястото е "Каз клуб" в Берлин. Първо се пие и танцува, после припламват искри и започва бой. В средата на шумотевицата попада Марселиньо, капитанът на Волфсбург. Накрая на един от гостите в дискотеката - Инго Х., му тече кръв. Той обвинява Марселиньо и твърди, че разбил бутилка бира "Бекс Голд" в черепа му.
На следващия ден "Билд" разкрива какво е станало. Скандалът започва заради сънародничката на футболиста - бразилката Неа.
- Той докосна умишлено лицето на приятелката ми Неа, а после ме бутна - казва окървавеният Инго, безработен икономист. - Никой не може да пипа гаджето ми, бил той и звезда. Дойдоха четирима охранители и казаха да си ходя. Отидох до тоалетната и мислех после да тръгвам. На изхода обаче чакаше Марселиньо. Пак ме бутна, а после ме удари с бутилка. Паднах и видях как кръвта се стича по лицето ми
Оплаках се в полицията и искам да го видя в съда - оплаква се пострадалият. Наложило се да му правят 5 шева в болницата.
Футболистът отрича обвиненията.
- Празнувах с жена си, но не съм удрял никого. По някое време се скарахме с хора от съседната маса и малко се сбутахме. Този мъж ме провокира, но не е ставало, както обяснява. Охраната се намеси и ги изведе навън - казва Марселиньо на сутринта.
Докато той празнува в дискотеката, треньорът на Волфсбург Феликс Магат се подготвя да носи факела с олимпийския огън в Гърция. На летището във Франкфурт читател на "Билд" го снима как прочита във вестниците за случката и разярен се обажда по телефона. По-късно вика играча на 26-минутен разпит. Той отрича за скандала, но Магат все пак го глобява 10 000 евро.
- Знам, че празнува често по клубовете. Вярвам му, но ще удържим сумата, защото се е прибрал твърде късно от дискотеката - обявява треньорът.
Мениджърът на бразилеца Волфганг Нотдурфт също се изказва.
- До 4,30 ч. се забавлявахме на партито и до тогава не сме се карали. Ще решим как да отговорим, най-вероятно ще съдим този Инго за клевета - заплашва Нотдурфт.
Говорителят на полицията във Волфсбург Свен-Марко Клаус потвърждава новините от столицата: "От колегите в Берлин зависи дали ще разследват Марселиньо. При нас още нищо не е идвало."