7sport.netкоментари
информация


  футбол България Сряда, 1 Април 2015  

След всички драми

„Левски” взима лиценз за „А” група

 
Снимка

Футболистите на „Левски” със сигурност ще играят в „А” група догодина, за Европа тепърва ще се разбере
Бившите треньори Йоканович и Мурсия спират „сините” за Европа

„Левски” ще вземе лиценз за „А” група, но този за евротурнирите ще виси на косъм до последно. Това е, което успяха да свършат вчера на Герена, когато бе и последният срок за подаването на документите в Лицензионната комисия на БФС. „Сините” ще чакат до 31 май да разберат ще могат ли да вземат участие в евротурнирите догодина, ако се класират за тях.
Иначе вчера на "Георги Аспарухов" започнаха от рано да се разплащат с бивши треньори и футболисти, както и с клубове, на които дължаха пари за трансфери на играчи. Сред първите, на които се преведоха суми, бяха „Локомотив” (Пд), където чакат общо 120 хиляди лева по преминаването на Аймен Белаид при „сините”. Трансферното разочарование Кевин Бру изненадващо пък е един от футболистите, които са се навили остатъкът от дължимите им пари да бъде разсрочен отново, без да получават никакъв превод на момента. „7 дни спорт” разбра, че същият реверанс към „Левски” са направили още Валери Божинов, Цветан Генков, Димитър Макриев, Орлин Старокин и Мирослав Иванов. От клуба пък изразиха и голямата си благодарност за разбирането, проявено от петимата футболисти. От „Берое” също са се съгласили да изчакат с получаването на сумите, които им дължат „сините”. Вчера договорка за разсрочване е постигната и с бившия вратар на тима Кристиян Наумовски.
На този етап най-големи проблеми „Левски” среща с разплащането с двамата си последни чуждестранни треньори – Пепе Мурсия и Славиша Йоканович. Двамата са получили част от дължимите им заплати, но настояват да вземат и останалото в най-кратки срокове. Първоначално от „Левски” имаха да плащат над 100 хиляди евро на Йоканович и щаба му, които вчера бяха намалени с транш, целящ да покаже, че клубът ще им плати, когато има възможност. Сърбинът, който в момента води английския „Уотфорд”, обаче няма намерение да продължава да чака и се е заинатил сериозно да получи заработеното в близките дни. Пепе Мурсия пък има да взима около 40 хиляди евро от „сините”, за които също не е готов на компромис, въпреки че на раздяла с клуба заяви колко много се е привързал към идеята „Левски” за краткия си престой у нас.
Финансовият директор на клуба Константин Баждеков пък заяви, че помощта, оказана от феновете чрез кампанията „Левски е твой”, е била много сериозна.
- Акумулирахме сериозна сума от тази кампания. Ще продължим да разчитаме на привържениците си и в бъдеще, за да можем да участваме във всички първенства и турнири. Днес (б.р. – вчера) се появиха много хора в офисите на клуба, които помогнаха кой с каквото може, и всички ние сме им много благодарни – каза Баждеков пред „Дарик”. Финансистът потвърди и че в късния следобед вчера, „сините” са подали документи за лицензиране в БФС.
- Надяваме се да вземем лиценз. Входирали сме необходимите документи, попълнили сме формите и сме изпълнили всички изисквания – приложили сме платежни и бележки за разсрочвания. Собственикът Тодор Батков, председателят на УС Иво Тонев и спортният директор Георги Иванов свършиха много работа и проведоха много разговори в последните дни, за да можем да подадем документите. Не мога да кажа точно колко от необходимите 805 хиляди лева са платени и колко са разсрочени – сподели още Баждеков. Той допълни, че в следващите дни „сините” ще продължат да преговарят с бившите служители, които за момента не са съгласни на отсрочки.

Живко Сребрев
Дарин Димитров

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
тема на деня
статистика
футбол свят
спорт
формула 1
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster