7sport.netкоментари
информация


  футбол България Понеделник, 20 Октомври 2014  

Сблъсъкът с Базел ще е

Най-важният мач за Лудогорец

 
Снимка

Футболистите на Георги Дерменджиев ще имат много тежък тест в сряда
Изходът от двубоя с швейцарците може да има ефект над целия сезон

Симеон Кичуков

В сряда вечер Лудогорец се изправя пред огромен тест, не само футболен, но и психологически. Георги Дерменджиев и неговите футболисти трябва да изиграят един от най-важните си мачове изобщо. Той слага началото на една серия, която ще е решаваща за целия сезон на разградчани.
Двубоят с Базел ще покаже на какво е способен Лудогорец в групите на Шампионската лига. Ясно е, че всички искат българският първенец да победи и най-накрая да запише успех в най-комерсиалния турнир. Шампионите обаче едва ли мислят за това в този момент. Лудогорец не се води от простото желание да запише една победа в турнира, а мисли за далеч по-големи неща. Неслучайно и собственикът Кирил Домусчиев наскоро обяви, че ще се гони второто място или в краен случай третото, което да позволи на разградчани да се състезават в Европа и напролет. Точно в сряда ще се види дали това е реална възможност, или просто амбиция, която е неизпълнима за отбора на този етап. Победа над Базел поставя разградчани в далеч по-добра позиция да гонят по-предно класиране в групата си. 3 точки за нашия представител в София ще засилят още повече интригата и ще направят въртележката пълна. Още повече ако Реал Мадрид победи Ливърпул на "Бернабеу". Тогава може да има 3 тима с по 3 точки, а нататък нищо не се знае.
Така че единствената неизвестна в уравнението е именно Лудогорец. Ако българският шампион се справи с предизвикателството, ако устиска на напрежението, може да направи нещо голямо.
Поражение ще сведе до минимум шансовете на Лудогорец да продължи, не че е невъзможно, но тогава ще има много уговорки и ще се говори в условно наклонение. Сега говорим единствено за Лудогорец и нещата, които са в ръцете и краката на българските играчи.
Преди 15 месеца Базел се оказа прекалено висока топка за разградчани. Швейцарският шампион си взе двата мача с българите, без да влага повече от 50-60% от себе си. Просто разликата в класите беше осезаема. От тогава обаче Лудогорец се промени много, записа и още 18 мача в Европа срещу името си, а това не е никак малко. Лудогорец вече си изгради някакво европейско поведение и лице, което няма нищо общо с това в "А" група. Както се казва, Шампионската лига не е България и отборът е коренно различен в двата турнира - за добро или лошо. Лудогорец показа, че е пораснал достатъчно и разбира този турнир. Двубоите с Ливърпул и Реал Мадрид бяха показателни и много полезни. Момчетата на Георги Дерменджиев видяха, че топ отборите наказват всяка грешка, която направиш. Просто при големите прошка няма, мигваш веднъж и вече са ти вкарали. Но Базел не е Реал, нито Ливърпул. Срещу тези два колоса Лудогорец излезе просто да играе, да покаже себе си на картата на големите и ако може, да вземе нещо. Е, не се получи, но сега идва третият път, често именно той е на късмет. Разликата обаче не е малка, сега вече хората имат очаквания. Чака се Лудогорец да направи нещо, а не просто да излезе и да играе. Вече ще се гледат и точките, които са важни.
Изходът от този двубой може да има огромен ефект за Лудогорец. Не само чисто футболен, но и психологически. Ако шампионите победят, инерцията може да ги тласне далеч не само до гостуването в Швейцария, но и да ги засили за дербитата в "А" група. А както знаем, там ще се решават нещата, там ще се разменят шамарите. За Лудогорец трудното почва от сряда!

 

Вашият коментар

  


    Обсъждат извънредни бонуси за тима 
   

Допълнителна премия за Лудогорец може да има в предстоящия мач с Базел от Шампионската лига. До този момент футболистите на Георги Дерменджиев нямаха бонуси в мачовете с Ливърпул и Реал Мадрид, но с швейцарците може да се прибегне до друга стратегия. Разградчани имаха солидни бонуси за влизането си в груповата фаза на турнира.
С оглед на предстоящия много важен мач и ефекта, който може да има, се очаква Кирил Домусчиев и оперативното ръководство на клуба да обявят допълнителни премии за футболистите.
Собственикът на клуба ще има среща с отбора непосредствено преди мача с Базел, като ще разговаря с футболистите и треньорите. Кирил Домусчиев направи подобно събиране и след поражението от Левски с 2:3 преди няколко кръга. То беше точно преди тимът да играе с Реал Мадрид.

водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
баскетбол
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster