7sport.netкоментари
информация


  футбол България Четвъртък, 26 Февруари 2015  

Боби Михайлов:

„Левски” и ЦСКА няма да получат повече пари от тв правата

 
Снимка

Боби Михайлов напомни на президентите на клубовете, че са подписали договор за тв правата
От „Нова” са настоятелни за договор с „Булсатком”, има вероятност днес да се подпише

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че централата няма отношение по разпределянето на парите от телевизионни права. Както е известно, грандовете ЦСКА и „Левски” поискаха значително по-големи суми, но Михайлов поясни, че това няма как да бъде променено. Двата клуба излязоха с обща позиция, като дори заплашиха, че ще бойкотират първенството от следващия сезон. Очевидно резултат засега няма и разпределението на парите ще остане същото.
- Първенството ще бъде по-оспорвано, защото има още само три кръга от редовния сезон, а след това следват плейофите. Няма как обаче да бъде по-спокойно. Надявам се да бъде равностойно, да има феърплей и да се харесва на зрителите - коментира Михайлов. - Доста хора бъркат темата с телевизионните права. ЦСКА и „Левски” играят заедно с още 10 отбора в едно първенство. Футболният съюз няма отношение за разпределението на парите. Начинът е гласуван от всички президенти, които и в момента са такива на клубовете от „А” група. Ако във времето те решат да променят това, то си е тяхна работа - категоричен бе президентът на БФС. Относно скандала с уредени мачове преди време, който доведе до арести на няколко играчи, Михайлов коментира: - Съответните органи информират, когато има нещо доказано, и тогава по нашия правилник можем да наказваме. До момента няма доказани неща. В повечето случаи в миналото няма данни за престъпления. Този бич е труден за доказване. Всички сигнали от УЕФА се пращат до компетентните органи – допълни президентът на БФС.
Продължава да бъде актуална и темата с излъчването на „А” група. Мачовете все още са на тъмно за половин България, тъй като „Нова” и „Булсатком” не са подписали договор. Двете страни сближават позициите, но стискане на ръцете все още няма. Не е изключено още днес „Булсатком” и „Нова” да се разберат и повече хора да могат да проследят двубоите от „А” група в платените канали „Диема Спорт HD„ и „Трейс Спорт Старс”. „7 дни спорт” единствено даде точната информация за развитието около преговорите. Вчера се свързахме със собственикът на „Булсатком” Пламен Генчев, който обясни, че преговорите текат постоянно лично с Дидие Щосел, който е изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп". - Ние имаме желание да предоставим на нашите абонати възможността да гледат „А” група още този уикенд. В рамките на изминалите 24 часа имахме нови разговори с колегите от „Нова”, но не мога да кажа, че има договор. Ще разговаряме днес, а ако трябва и утре. Дали ще се разберем, не мога да кажа. Не зависи само от нас. Лично с г-н Дидие Щосел водим разговори. Мога да кажа, че те са по-настоятелни в желанието си по-бързо да се разберем – каза шефът на „Булсатком” Пламен Генчев пред „7 дни спорт”.

Живко Сребрев
Асен Томов

 

Вашият коментар

  


    Абди готов за „Хасково”, Боян - не 
   

Едно от новите попълнения на „Левски” Либан Али Абди е готов за утрешната среща с „Хасково”. Сомалийското крило се оплакваше от болки в крака. Травмата, която получи Абди в последната тренировка преди мача за купата с „Хасково”, го остави на пейката. Крилото обаче се появи в игра в последните минути на двубоя. При първите занимания за тази седмица Абди мина прегледи и започна да се готви на облекчен режим. По наша информация сомалиецът вече тренира наравно със съотборниците си и по всяка вероятност ще се появи в игра утре срещу последния в „А” група. Не такава е ситуацията при друг от новите – Боян Йоргачевич. Сърбинът не се е появявал на заниманията от началото на седмицата и единственото оповестено от клуба е, че е пуснат в почивка заради появили се проблеми със стара травма. На облекчен режим се готвеше Боби Цонев, а към тренировката се включи и Владислав Мисяк, който също имаше индивидуална програма.

водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster