7sport.netкоментари
информация


  футбол България Четвъртък, 31 Юли 2014  

Край на сагата

ЦСКА продаде М’Боли в САЩ за 300 хил. Евро

Алжирецът подписа за 3 години с Филаделфия, престоят му в България не му е бил приятен

Трансферната сага около вратаря на ЦСКА Райс М’Боли най-накрая приключи. Вчера националът на Алжир бе официално представен като ново попълнение на американския Филаделфия Юниън. Цялото ръководство на отбора се събра, за да позира до новата звезда на тима.
Според информациите от САЩ за правата на футболиста ЦСКА ще получи 300 хил. долара. Там се отбелязва, че алжирецът е носил екипа на червените в три различни периода и вече му е било време да смени обстановката. Договорът на стража с Филаделфия пък е за три години.
Както е известно, М'Боли попадна в полезрението на редица водещи отбори след силното си представяне на световното първенство. Говореше се, че кандидати за подписа му са имена като Галатасарай, Марсилия, Порто и Трабзонспор. В крайна сметка обаче той предпочете да отиде в САЩ и да носи екипа на неособено популярния тим от Филаделфия.
Веднага след официалното си представяне като играч на американския Филаделфия Юниън М’Боли намекна, че предстоят му в България не е бил особено приятен.
- Досега не се чувствах добре в страните, в които бях. За да покажеш всичко, трябва да си добре и на терена, и извън него, това е задължително. Затова избрах да дойда тук и да покажа качествата си. През миналия сезон не играех много в началото и това ми тежеше. Но аз си имах цел - световното. И се скъсвах да работя, докато я преследвам. Това е чудесно - да можеш да участваш на най-голямото състезание за всеки футболист. На последните две световни израснах като мъж, човек и вратар – заяви М'Боли при представянето си в САЩ.
Той допълни, че ще покаже истинските си качества в американската Мейджър сокър лийг.
- Направих много бързо решението си да дойда тук и не ми беше трудно да избера Филаделфия. Много пътувах досега, но никога нямах шанса да се задържа в един клуб и да покажа качествата си. Гледах отбора в последните няколко месеца. Много отбори в Европа нямат тази база, която е тук, във Филаделфия. Вече имам много опит, нещо което не можех да кажа за себе си до преди година. Това се постига с много работа - сподели още алжирецът.
Представителите на Филаделфия, които бяха при представянето на вече бившия играч на ЦСКА, изказаха специални благодарности към него, защото е предпочел американците пред отбори, участващи в Шампионската лига този сезон.

Явор Гешев

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster