7sport.netкоментари
информация


  футбол България Четвъртък, 25 Август 2016  

2:2 с лека помощ от съдията

Драма прати Лудогорец в групите

 
Снимка

Владо Стоянов прави отчаян опит да спаси удара на Джуриш в началото на мача
Виктория измъчи разградчани, но и те добре им отмъстиха

Лудогорец е в групите на Шампионската лига за втори път. Разградчани са първият ни отбор, който постига подобно нещо, като отново го направи по своя начин - с много нерви и драма. Лудогорец не е за хора със слаби сърца, показа го и с Виктория Пилзен, но стигна до равен 2:2.
След прекрасната първа среща в София, в която Лудогорец тотално надигра съперника си, във вторник вечер в Пилзен играта на шампионите я нямаше. Момчетата на Георги Дерменджиев изиграха колеблив, на моменти откровено слаб мач, но въпреки това продължават напред. Притеснението в редиците на Лудогорец си личеше от самото начало, а до 7-ата минута Виктория стигна до два корнера и няколко разбърквания. При втория корнер падна гол в мрежата на Владо Стоянов. Лукас Саша закъсня на първата греда, там изскочи Джуриш, който промуши топката между страничния стълб и Стоянов - 1:0 за чехите!
Лудогорец обаче не се панира и успя бързо да изравни. 10 минути след попадението на Джуриш Върджил Мисиджан опъна мрежата на другата врата. Той получи пас от Кафу, който овладя топката с ръка, но съдията прецени, че не е умишлено. Вура не се замисли и със силен шут под вратаря изравни. Някъде там обаче приключи всичко положително в играта на шампионите. След като изравни резултата, Лудогорец си помисли, че мачът е свършил, и започна да играе, меко казано, несериозно. Разградчани така и не успяха да задържат топката трайно в свое владение, губеха я при всеки трети пас, а за капак бяха колебливи и отзад. Добрата новина беше представянето на Владо Стоянов, който бе стабилен, а при един шут на Джуриш закачи топката с върха на пръстите си и я прати в гредата, предотвратявайки сигурен гол.
След почивката Виктория натисна още по-силно, а Лудогорец се прибра да брани резултата. Това не е играта на разградчани. Така те могат да си докарат само неприятности. Успокоени, че чехите се нуждаят от 3 гола, разградчани започнаха да действат несериозно. Не си взеха поука и в 55-ата минута, когато Бакош се разписа, но съдията Ундиано Майенко пак ни намигна, отменяйки гола заради спорна засада. В 64-тата минута прошка обаче нямаше, а Алеш Матею пак изведе чехите напред. Той използва грешка на Натанаел при наглед безобидно центриране и вкара в мрежата на Владо Стоянов.
Последните 20 минути бяха опълчение - Виктория сипеше топката в полето на Лудогорец, а Моци и компания чистеха напосоки. За капак се контузи капитанът Дяков, а високият Пластун влезе да помага при центриранията. На няколко пъти защитата се разклати, но все пак удържа чешкия натиск. В продължението положения пак имаше и аха да падне гол в мрежата на шампионите, но Кешеру уби интригата. В 94-тата минута румънецът изскочи на добра позиция и шутира, а вратарят Козачик и защитниците само изгледаха красивия полет на топката.

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
формула 1
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster