7sport.netкоментари
информация


  футбол България Петък, 29 Април 2016  

Левски най-накрая се събуди

Шоу на Венци Христов за 5:1 срещу Морето

 
Снимка

Вратарят Китанов избива топката секунди преди да бъде ударен неволно и да получи аркада
Голям мач и хеттрик на нападателя, варненци като боксова круша на Герена

Левски най-накрая се събуди и направи голям мач при най-изразителната си победа за сезона - 5:1 над Черно море. Публиката на Герена видя много голове, но по-важното беше желанието и страхотната ефективност в "сините" редици. Венци Христов избухна с хеттрик, а по един гол добавиха Божидар Краев и Мигел Бедоя. Черно море затвърди впечатлението, че е в сериозна криза. Варненци бяха като боксова круша на Герена, а интрига имаше само до почивката.
Първият удар дойде в 7-ата минута, когато Венци Христов шутира, но Китанов улови след леки колебания. Секунди по-късно "сините" откриха резултата, Краев получи отличен пас в коридор и с едно докосване с левия крак опъна мрежата - 1:0 за Левски.
Голът не стъписа чак толкова варненци. Наситената средна линия, която беше наредил Никола Спасов, взе превес и в 12-ата минута гостите успяха да изравнят. Прекрасна многоходова акция на гостите, минала през Дани Георгиев и Курьор, свари защитата на Левски неподготвена. Паланков намери Георгиев в пеналта и от 2 метра той нямаше проблем да изравни.
Малко след изравнителното попадение на гостите играта беше спряна за дълго. Стражът на Морето Китанов се сблъска с играч на Левски при статично положение и остана да лежи. На вратаря му беше отворена аркада, но след намесата на лекарския щаб той продължи.
Отбраната пред Китанов постоянно се пропукваше и оставяше стража да се справя сам. С големи пропуски на два пъти се отчете Нар, но все пак в 35-ата минута Левски се възползва и вкара втори гол. Бедоя центрира остро от фаул, топката беше отклонена от Венци Христов и влетя в мрежата на слисания Китанов - 2:1!
На почивката Спасов извади Стойчев, пусна Бакари и се върна на схема с четирима бранители, ромб в средата и двама напред.
С първия си точен изстрел след почивката обаче Левски вкара трети гол и уби интригата. Бедоя пак центрира от фаул, Венци Христов изскочи на близката греда и с глава чукна топката в мрежата на Китанов - 3:1! "Сините" обаче не спряха дотук, като настроението в играта започна да се усеща. Четвърт час преди края най-добрият в мача Венци Христов оформи своя хеттрик. Централният нападател получи малко случайно топката, но с много силен шут вкара четвърти гол. Малко след попадението си Венци беше сменен и получи овации от целия стадион.
Точка на спора сложи Мигел Бедоя с пети гол. Испанецът ознаменува добрата си игра, след като вкара, останал очи в очи с Китанов.

Симеон Кичуков

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
волейбол
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster