7sport.netкоментари
информация


  футбол България Вторник, 24 Май 2016  

Пореден отбор претендира за наследник на "червените"

Чавдар Етрополе се прекръсти на ЦСКА

 
Снимка

"Червените" летят към купата, но феновете не могат да се израдват като хората покрай постоянните проблеми в клуба
Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков са основни акционери в клуба, който ще иска професионален лиценз

Броят на клубовете с име ЦСКА се увеличи с още един. До броени дни в Търговския регистър ще бъде вписан ПФК ЦСКА 1948 АД. Всъщност това е новото име на Чавдар Етрополе. Отборът на Емил Димитров, намиращ се на улица "Партизански" в балканското градче, е провел на 17 май общо събрание на акционерите. То е взело решение за прекръстването. Освен това седалището се мести от спортен комплекс "Чавдар" на стадион "Българска армия", или иначе казано, булевард "Драган Цанков", номер 3, в София.
Акционери са 41 души. По 38,5% имат Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, а с 20% е Христо Стоичков. Останалите 3% са разпределени между останалите акционери. Христо Стоичков е бил при своя приятел Емил Димитров в Етрополе три дни преди бенефиса си и е подписал документите от събранието.
Представляващи дружеството са Милко Сергеев Георгиев и Искра Василева Григорова. Дамата е дългогодишен главен счетоводител на "Литекс Комерс". Милко Георгиев и в момента е сред управляващите ФК ЦСКА и представлява понякога Николай Паслар, изпълнителен директор на ПФК ЦСКА АД. Двамата плюс Емил Димитров, Инджов и Гриша Ганчев влизат в съвета на директорите на дружеството.
Както "7 дни спорт" съобщи още миналата седмица, идеята е следната: Прекръстеният Етрополе изкупува активите на Литекс (Ловеч), включително и професионалния лиценз. След това клубът, носещ името ПФК ЦСКА 1948, се обединява със София 2010 на Стойне Манолов. Така Ганчев и Инджов се надяват да бъдат допуснати в новата Суперлига. Вече стана ясно, че този клуб подаде молба да бъде лицензиран в професионалния футбол.
Според наши източници развитие се очаква на изпълкома в четвъртък.
Дотогава е сигурно поне едно - няма как истинският ЦСКА да бъде фалиран. От самия клуб вече подадоха втора молба това да се случи и дружеството да бъде заличено, за да се отвори път за прекръстения отбор от Етрополе. Слуховете упорито гласят, че в близките дни може да бъде подадена молба за прекратяване членството на ЦСКА в БФС.
Юристи коментираха, че като нищо ще се стигне до куриозна ситуация. Ако бъде гласувано оздравяване на настоящия клуб, а намерение за това вече е заявено, в професионалния футбол може да се появят два отбора с еднаква абревиатура. Единият е оригиналният ЦСКА, който е носител на историята, има 31 титли и притежава концесия за ползването на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Преименуваният клуб от Етрополе също ще играе в София, като явно трябва да търси стадион под наем. Разбира се, хипотезата може да се случи при зелена светлина от Борислав Михайлов и компания. Но те вече обещаха да спазват законите и да се съобразят с решението на съда.

Асен Томов
и Ивайло Йолчев

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
баскетбол
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster