7sport.netкоментари
информация


  футбол България Четвъртък, 29 Септември 2016  

Рязане до корен на Герена

5 от 5 нови в управата на Левски

Финансист и прочут юрист влизат в управлението, феновете аут

Промените в Левски започнаха. Управителният съвет на "сините" претърпя коренна промяна. Ръководното тяло беше намалено от 9 на 5 членове. В новия УС няма нито един останал от предишните шефове. Както вече писахме, адвокат Диана Иванова заема длъжността на Константин Баждеков - изпълнителен директор. Така оперативната власт на Герена за първи път ще е в ръцете на жена. Освен Иванова в УС на Левски влизат още Красимир Иванов и адвокат Стоян Кръстев. Първият ще изпълнява функциите и на финансов директор. За адвокат Стоян Кръстев в правните среди се твърди, че е един от най-добрите в професията. В последните 10-12 години повечето големи банки у нас са прибягвали до неговите услуги. Защитава ексфинансовия министър Милен Велчев в делото, заведено от неговия предшественик Муравей Радев.
Съставът на УС на Левски е допълнен от Даниел Боримиров и Станислав Ангелов, които ще присъстват в качеството си на шеф на ДЮШ и спортен директор. Тоест, в случай, че те напуснат клуба, ще излязат и от управленското тяло.
Така месец след като Спас Русев се зае с Левски, клубът има изцяло нов Надзорен и Управителен съвет. Бизнесменът реши да поднови изцяло двата управленски органа. През последната година в НС бяха Александър Ангелов, Бранимир Ботев и Минко Герджиков. В края на август тримата бяха сменени със Спас Русев, сина му Евгени и Деян Петков. В Управителния съвет пък присъстваха Иво Тонев, Николай Иванов, Ники Илиев, Гошо Гинчев, фирмата "Междинна станция" (собственост на продуцентите Иван и Андрей), Константин Баждеков и трите фенски организации - тръст "Синя България", "Сини сърца" и Националния клуб на привържениците. Очаква се промените да бъдат вписани в Търговския регистър.
Единственият, който ще получи предложение да остане в клуба под някаква форма, е Константин Баждеков.

Живко Сребрев

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
тема на деня
статистика
футбол свят
спорт
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster