7sport.netкоментари
информация


  футбол България Сряда, 29 Юни 2016  

Боби Михайлов угажда на всички

Пускат Литекс, ЦСКА чака за “Б” група

 
Снимка

Публиката на ЦСКА лудна от слуховете за решенията със съдбата на клуба
“Червените” остават на “Армията”, хибридът си търси стадион

Правната комисия към БФС е склонна да пусне и ЦСКА, и Литекс в българския футбол, научи “7 дни спорт”. Нищо че това ще го затрие окончателно, според хората в БФС юридически нещата са издържани. ЦСКА ще играе на стадион “Българска армия”, тъй като има изпипан договор. При приемане на оздравителния план на Васил Божков 31-кратните шампиони ще се изкачат в “Б” група като първенци на Югозападната “В”. В противен случай ще повторят сезона от миналата година.
Литекс ще бъде пуснат в новата елитна група. Според юристите тимът може да се прекръсти както намери за добре. Но е носител на историята на Литекс, на успехите на клуба от Ловеч и няма нищо общо с тези на 31-кратните шампиони.
Мнението все още не е обявено официално, очаква се да го направи изп. директор Борислав Попов. След това следва гласуване на изпълкома. Боби Михайлов и компания трябва най-после да утвърдят брой на отборите в двете групи, техните имена, система и т.н.
Със сигурност решението ще доведе до куп жалби по две линии, които вече заваляха към ФИФА. Едната е, че никой няма право да получава спортно предимство, като сменя името си и внушава, че е ЦСКА. Така се ощетяват и кредитори за милиони левове, включително и признати от ФИФА и съда в Лозана. Другата е, че Литекс няма как да играе в елита. Клубът не е изтърпял наказанието, наложено от същия този футболен съюз и няма как да се класира по спортно право. Помним - БФС изхвърли Литекс заради напускането на терена в мача с Левски.
Със сигурност ще има недоволство и сред 90% от запалянковците. Левски вече излезе с декларация, а срещу пускането на хибрид в елита с името ЦСКА се обявиха всички големи агитки.

Асен Томов
Ивайло Йолчев


 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster