7sport.netкоментари
информация


  футбол България Четвъртък, 24 Юли 2014  

Проблемът на Лудогорец е

Това, което не разбираме

 
Снимка

Роман Безяк и съотборниците му трябва да се изправят на крака
Трагичното представяне срещу Дюделанж пока за, че отборът не може да играе добър футбол в момента

Симеон Кичуков

Лудогорец вече е в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Разградчани не бяха никак убедителни и в двата мача с Дюделанж, но все пак продължават напред. До голяма степен победата с 4:0 в първия двубой в Разград предреши изхода на спора и заради това предните дни в Люксембург не се получи мач.
Лудогорец обаче няма никакви оправдания защо изглеждаше толко зле във Великото херцогство. Момчетата на Стойчо Стоев не приличаха на себе си, като е съвсем в реда на нещата да споменем, че това е най-слабият мач на Лудогорец изобщо. За повече от 3 години в "А" група разградчани никога не са изглеждали по подобен начин.
Какъв обаче е основният проблем на Лудогорец в този момент. Най-сериозният пропуск е несъзнаването на ситуацията. Лудогорец е много далеч от нивото, което сам стигна, и темпото, което си наложи. Лошото състояние на отбора лъсна до голяма степен при гостуването в Люксембург, защото до тогава Лудогорец успяваше някак да заблуди. Контролите са си контроли и резултатите от тях не се оказаха толкова важни. В първия мач с Дюделанж играта не вървеше, но все пак с две попадения в края на първата част разградчани си направиха задачата много по-лесна. Мачът с Хасково остана на тъмно, но и там шампионите не бяха убедителни, заради което паднаха с 0:1.
На "Стад Йос Носбаум" във вторник вечер обаче Лудогорец изглеждаше потресаващо. Момчетата от Дюделанж създадоха без проблеми половин дузина чисти голови положения и само могат да съжаляват, че не победиха, защото това щеше да си бъде заслужено.
И ако срещу Хасково виновна беше високата трева, а срещу Дюделанж по-тесният терен, то най-вероятно срещу Партизан оправдания няма да могат да се търсят. Или ще бъде неуместно. Лудогорец сам трябва да разбере, че в момента има един много голям проблем и той не е състоянието на терените и бетона на противниците. Проблемът е, че Лудогорец не игра, Лудогорец не играе добър футбол. Отборът направи стила си запазена марка, а в момента е много далеч от това, което представляваше съвсем доскоро. А с подобна игра Шампионската лига на този момент изглежда като мираж, много далечна и недостижима цел. Защото, за да успееш да влезеш в групите, ти трябва нещо повече, късметът няма да е достатъчен.
Най-лошото обаче е, че в Лудогорец май не осъзнават тази ситуация. Спокойствието, което лъха от треньора Стойчо Стоев или е притеснително, или само привидно е такова. Защото, ако Стойчо си мисли, че отборът му играе нещо, то жестоко се лъже. След последните два мача е нужно червената лампичка над главата на треньора да започне да свети здраво, иначе лошо.
Другият голям проблем пред Лудогорец е липсата на биткаджии. Срещу Дюделанж отборът не показа, че е готов да се сбие в името на успеха. На терена само трима футболисти не се страхуваха да влизат на по-здравите момчета от Люксембург. Ами какво ще стане след няколко дни, когато трябва да се играе и на врящия котел "Юна". И тогава ли Лудогорец ще изпитва страх? Защото, момчета, със страх не се влиза в Шампионската лига.

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
формула 1
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster