7sport.netкоментари
информация


  футбол България Събота, 29 Август 2015  

Като им преведе общо 60 бона

"Левски" се разплати с Йоканович и Мурсия

 
Снимка

Пепе Мурсия получи парите си от "Левски"
Двамата бивши треньори си получиха всичко до стотинка, "сините" оправиха парите и около трансферните недоразумения

В четвъртък "Левски" плати почти половин милион лева от задълженията си към държавата и с това започна да си гарантира безпроблемното получаване на лиценз за следващия сезон в "А" група и европейските турнири. "7 дни спорт" разбра, че още една от пречките, които бяха напът да доведат "сините" до ситуацията, в която е ЦСКА в момента, е отстранена. Става въпрос за задълженията, които "Левски" имаше към двамата си бивши треньори Славиша Йоканович и Хосе Мурсия. Сърбинът и испанецът са получили всичко до стотинка от дължимите им суми и вече по никакъв начин не са обвързани със "синия" клуб. Общото задължение към двамата бе в рамките на 60 хиляди евро, които вече са изчистени. Сумата се разделя почти по равно между Йока и Пепе, които имаха и почти идентични искания към "сините" след уволненията си. Сърбинът, който преди броени дни вкара израелския "Макаби" (Тел Авив) в групите на Шампионската лига, имаше да получава 45 хиляди евро от "Левски" до края на месец март, когато приключваше и лицензионният период. "Сините" се бориха със зъби и нокти, за да стигнат до споразумение с него, и в крайна сметка усилията им се увенчаха с успех. По сметката на Йоканович бяха преведени 30% от сумата, а отделно от това и двамата му помощници също получиха общо 16 хиляди евро. Остатъка двете страни се разбраха да разсрочат във времето. От "Левски" изпълниха уговорката и сърбинът е получил останалата част от неустойката си.
Трудностите, които "сините" срещнаха с него обаче, бяха нищо в сравнение с това, което трябваше да изпитат на Герена след раздялата си с Пепе Мурсия. Испанецът бе уволнен след малко повече от месец работа и си тръгна със сълзи на очи, заявявайки, че завинаги ще остане един от милионите "сини" фенове. Само 6 месеца по-късно Пепе смени плочата и когато от Герена казаха, че са се разбрали и с него за отсрочка, той изстреля сериозна заплаха към клуба.
- Не знам какво говорят, но не съм подписвал нищо. "Левски" не показа уважение към мен и сега ще страда - изсъска Мурсия. Впоследствие той, също като Йоканович, получи 15% от дължимата му неустойка и се покри, а за "сините" останаха още почти 30 хиляди евро, които да му платят. В крайна сметка това също се случи и на Герена спокойно могат да забравят за неуспешната си испанска авантюра.
По наша информация и доста от бившите футболисти, с които също бяха постигнати споразумения за разсрочване на задълженията, са получили парите си.
"7 дни спорт" потърси и финансовия директор на клуба Константин Баждеков, за да коментира информацията. Той обаче бе категоричен, че не може да изнася неща от кухнята и счетоводния баланс на "сините".

Живко Сребрев
и Дарин Димитров

 

Вашият коментар

  
водещите заглавия
статистика
футбол свят
спорт
форум
живот
Обратно горе © 7дни СПОРТ. Издава '7дни СПОРТ'-EООД   |  webmaster